Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ούτε ένας στους 100 Έλληνες ηλικίας 35 – 44 ετών δεν έχει υγιή δόντια
[Lifo]: Ούτε ένας στους 100 Έλληνες ηλικίας 35 – 44 ετών δεν έχει υγιή δόντια

[Lifo]: Ούτε ένας στους 100 Έλληνες ηλικίας 35 – 44 ετών δεν έχει υγιή δόντια

Η ομοσπονδία των οδοντιάτρων διεξήγαγε έρευνα για τη στοματική υγεία των Ελλήνων που δείχνει πως η πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει υγιή δόντια

Ούτε ένας στους εκατό Έλληνες ηλικίας 35- έως 44 ετών δεν έχει υγιή δόντια, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας 5 ετών έχουν τερηδονισμένα δόντια, ενώ μόνο το 0,7% των ενηλίκων ηλικίας 35 – 44 ετών, έχει υγιή δόντια.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (20 Μαρτίου) συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τη σημασία της στοματικής υγείας με κεντρικό σύνθημα: «Ένα υγιές στόμα και ένα υγιές σώμα είναι αλληλένδετα».

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιος Υφαντής τονίζει πως «η κακή στοματική υγεία συσχετίζεται με σειρά νοσημάτων που αφορούν στην γενική υγεία του ανθρώπου. Παρά τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού, οι δείκτες νοσηρότητας αυξάνουν, ως αποτέλεσμα των περικοπών των δαπανών και της υποβάθμισης της συστηματικής και ιδίως προληπτικής παρακολούθησης των ασθενών», αναφέρει και καταλήγει:

«Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να δώσει την πρέπουσα σημασία στην Οδοντιατρική. Η ένταξη της οδοντιατρικής και ιδίως της πρόληψης στην κοινωνική ασφάλιση αποτελεί αναγκαιότητα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!