Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: Το ομοφοβικό κήρυγμα ενός Ελληνόρθοδοξου παπά στην Αστόρια που ενέπνευσε γκέι Ελληνοαμερικανό συγγραφέα
[Lifo]: Το ομοφοβικό κήρυγμα ενός Ελληνόρθοδοξου παπά στην Αστόρια που ενέπνευσε γκέι Ελληνοαμερικανό συγγραφέα

[Lifo]: Το ομοφοβικό κήρυγμα ενός Ελληνόρθοδοξου παπά στην Αστόρια που ενέπνευσε γκέι Ελληνοαμερικανό συγγραφέα

Ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας Perry N. Halkitis περιγράφει πώς το κήρυγμα μίσους του παπά στο μνημόσυνο της μητέρας του, τον ώθησε να γράψει ένα χρονικό των κινημάτων για τα δικαιώματα των γκέι

Ο Ελληνοαμερικανός ακαδημαϊκός και συγγραφέας Perry N. Halkitis είναι πρύτανης του Κέντρου για την Υγεία και την Συμπεριφορά Ταυτότητας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Rutgers. Είναι επίσης ο συγγραφέας του βιβλίου “Out in Time: From Stonewall to Queer, How Gay Men Came of Age Across the Generations” που κυκλοφόρησε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Πρόκειται για ένα αναλυτικό χρονικό των κινημάτων για τα δικαιώματα των γκέι στις ΗΠΑ από την δεκαετία του ’60 μέχρι τις μέρες μας. Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύτηκε στο ελληνοαμερικανικού ενδιαφέροντος αγγλόφωνο site, The Pappas Post ένα κείμενο του, στο οποίο χρεώνει την ύπαρξη του βιβλίου του στο κήρυγμα μίσους ενός ελληνορθόδοξου παπά πριν μερικά χρόνια στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου της μητέρας του.

Η μητέρα μου έφυγε ήσυχα από τη ζωή στις 19 Μαρτίου 2014. Ήταν μόνο 76. Kαι όπως κάθε καλό παιδί από την πρώτη γενιά Ελληνοαμερικανών που γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, εγώ είχα την ευθύνη να διασφαλίσω την τήρηση του παραδοσιακού τελετουργικού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια επιμνημόσυνη λειτουργία στην εκκλησία 40 μέρες μετά την κηδεία, γνωστή στους Έλληνες ως «μνημόσυνο».

Με τη βοήθεια της οικογένειας, φρόντισα για τα διαδικαστικά της τελετής και την ημέρα του μνημόσυνου μαζευτήκαμε όλοι στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια – μια κοινότητα μέσα στην οποία μεγάλωσα για να αποδράσω από αυτήν στα 18 μου όταν πέρασα το ποτάμι για να χτίσω τη ζωή μου ως γκέι άντρας στο Μανχάταν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!