Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ολονύχτια και αποκαλυπτική η συνεδρίαση του ΚΑΣ για τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης
[Lifo]: Ολονύχτια και αποκαλυπτική η συνεδρίαση του ΚΑΣ για τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης

[Lifo]: Ολονύχτια και αποκαλυπτική η συνεδρίαση του ΚΑΣ για τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης

Μαραθώνια συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης

Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τα αρχαία σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης , συνεχιζόταν και ακόμη δεν είναι γνωστή η απόφαση.

Μετά τις 8 το βράδυ ξεκίνησε η κύρια φάση της συζήτησης όπου αρχικά το λόγο πήρε για περίπου δέκα λεπτά ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αλλάξει η μέθοδος κατασκευής του σταθμού και να επανέλθει η προηγούμενη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων και παράλληλα τόνισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει αυτή η λύση καθώς κατά την εκτίμησή της, είναι η μόνη εφαρμόσιμη.

Αμέσως μετά το λόγο πήραν τα στελέχη της Αττικό Μετρό. Αρχικά ο πρόεδρος της εταιρείας Νίκος Ταχιάος και εν συνεχεία ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Κουρέτας, καθώς και στελέχη της εταιρείας οι οποίοι ανέπτυξαν την πρόταση για κατασκευή του σταθμού με τη μέθοδο της προσωρινής απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με πηγή της Voria.gr η παρουσίαση διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες καθώς παρουσιάστηκαν περίπου 140 διαφάνειες, μαζί και όλες οι παράμετροι της προτεινόμενης λύσης.

Ακολούθησε μια εξαντλητική διαδικασία ερωτήσεων από τα μέλη του ΚΑΣ προς τα στελέχη της Αττικό Μετρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!