Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ολοκληρώθηκε η τριμερής στο Ισραήλ – Η κοινή δήλωση για την ασφάλεια στη Μεσόγειο
[Lifo]: Ολοκληρώθηκε η τριμερής στο Ισραήλ – Η κοινή δήλωση για την ασφάλεια στη Μεσόγειο

[Lifo]: Ολοκληρώθηκε η τριμερής στο Ισραήλ – Η κοινή δήλωση για την ασφάλεια στη Μεσόγειο

Ολοκληρώθηκε η τριμερής στο Ισραήλ με την κοινή δήλωση των ηγετών να προωθεί την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο

Την κοινή τους δέσμευση για την προώθηση «της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισαν σήμερα Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος, κατά τη έκτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής που διοργανώθηκε στην Ιερουσαλήμ.

Στη σύνοδο, με κύριο θέμα τη προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή, συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, που εγγυήθηκε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον.

Οι ηγέτες των τριών χωρών συμφώνησαν να αυξήσουν την περιφερειακή συνεργασία για την υποστήριξη της ενεργειακής ανεξαρτησίας και της ασφάλειας, ενώ δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν τις «εξωτερικές κακοήθεις επιρροές» στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για το πρόσφατο εύρημα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και τις δυνατότητές του να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ για τον τριμερή μηχανισμό που θέσπισαν το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος, επισημαίνοντας τη σημασία της αυξημένης συνεργασίας.

Η παρουσία του Αμερικανού υπουργού «σημαίνει ότι δίνεται επιπρόσθετη αξία» στη έκτη τριμερή είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ κατά τις προκαταρκτικές δηλώσεις τους ο Νετανιάχου και ο Πομπέο επικεντρώθηκαν κυρίως σε διμερή θέματα άμυνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!