Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ολλανδός έκανε ευθανασία λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ
[Lifo]: Ολλανδός έκανε ευθανασία λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ

[Lifo]: Ολλανδός έκανε ευθανασία λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ

Η ευθανασία νομιμοποιήθηκε στην Ολλανδία το 2002 για όσους βρίσκονται σε «αφόρητο πόνο» χωρίς καμία προοπτική θεραπείας

Ένας 41χρονος άνδρας έκανε ευθανασία στην Ολλανδία, επειδή δεν μπορούσε να ζήσει άλλο σαν αλκοολικός, σε μία ριζοσπαστική επέκταση του σχετικού ολλανδικού νόμου, όπως γράφει η Daily Mail.

Ο αδερφός του αποκάλυψε την ιστορία του, αναφέροντας ότι ο Mark Langedijk αποφάσισε ότι ο θάνατος ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από τον εθισμό του στον αλκοόλ. Έτσι, καθόρισε ο ίδιος την ημερομηνία θανάτου του, ενώ αστειευόταν μέχρι και τις τελευταίες ώρες πριν έρθει ο γιατρός για να του χορηγήσει την ένεση.

Η Ολλανδία νομιμοποίησε την ευθανασία το 2002, για όσους βρίσκονται σε «αφόρητο πόνο» χωρίς καμία προοπτική θεραπείας. Τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί για να περιλαμβάνει όσους υποφέρουν από «κοινωνική απομόνωση και μοναξιά». Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο νόμο, περισσότερα από 5.500 άτομα έδωσαν τέλος στη ζωή τους τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η ιστορία του Mark Langedijk δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Linda, από τον αδερφό του Marcel. Όπως ανέφερε, η οικογένεια ανακάλυψε το πρόβλημα του 41χρονου με το αλκοόλ πριν από οχτώ χρόνια.

«Ψυχολόγοι, ψυχίατροι, παθολόγοι και άλλοι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον βοηθήσουν, αλλά ο Mark δεν μπορούσε να εξηγήσει σε κανέναν αυτό που ένιωθε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!