Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Ολλανδία ψήφισε νόμο που απαγορεύει την μπούρκα και το νικάμπ σε δημόσιους χώρους
[Lifo]: Η Ολλανδία ψήφισε νόμο που απαγορεύει την μπούρκα και το νικάμπ σε δημόσιους χώρους

[Lifo]: Η Ολλανδία ψήφισε νόμο που απαγορεύει την μπούρκα και το νικάμπ σε δημόσιους χώρους

Το ολλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την μερική απαγόρευση των ισλαμικών ενδυμάτων που καλύπτουν το πρόσωπο

H κάτω βουλή του ολλανδικού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα την απαγόρευση των ισλαμικών ενδυμάτων που καλύπτουν το πρόσωπο, όπως τις μπούρκες και τα νικάμπ, σε ορισμένους δημόσιους χώρους.

Με αυτήν την απόφαση, η Ολλανδία γίνεται η τελευταία χώρα της ΕΕ που επιβάλει περιορισμούς στα ενδύματα που φορούν οι μουσουλμάνες. «Ο νόμος ψηφίστηκε» διαβεβαίωσε η πρόεδρος της κάτω βουλής του κοινοβουλίου Καντίτζα Αρίμπ.

Το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί και από την Γερουσία, απαγορεύει στις μουσουλμάνες να φορούν μπούρκα σε χώρους όπως κυβερνητικά κτίρια, δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία και νοσοκομεία.

«Ενδύματα που καλύπτουν το πρόσωπο δεν θα είναι στο μέλλον αποδεκτά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιατρικές μονάδες, κυβερνητικά κτίρια και δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς. Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει το να φορά κάποιος μπούρκα στο δρόμο, αλλά μόνο ειδικές καταστάσεις όπου είναι απαραίτητο οι άνθρωποι να φαίνονται ή για λόγους ασφαλείας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. «Το νομοσχέδιο δεν έχει κανένα θρησκευτικό υπόβαθρο» πρόσθεσε. 

Η κυβέρνηση είπε πως προσπάθησε να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία των ανθρώπων να φορούν όποια ρούχα επιθυμούν και την σημασία της αμοιβαίας και αναγνωρίσιμης επικοινωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!