Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ολλανδία: Μπαράζ παγιδευμένων επιστολών -Ο αποστολέας εκβιάζει ζητώντας bitcoin
[Lifo]: Ολλανδία: Μπαράζ παγιδευμένων επιστολών -Ο αποστολέας εκβιάζει ζητώντας bitcoin

[Lifo]: Ολλανδία: Μπαράζ παγιδευμένων επιστολών -Ο αποστολέας εκβιάζει ζητώντας bitcoin

Κι άλλες παγιδευμένες επιστολές στην Ολλανδία

Οι «επιθέσεις» με παγιδευμένες επιστολές συνεχίζονται στην Ολλανδία , καθώς σε τράπεζα προκλήθηκε «μικρής ισχύος έκρηξη», την Πέμπτη.

Από το συμβάν στο υποκατάστημα της ING στο Άμστερνταμ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της τράπεζας, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος εισέπνευσε καπνό. Επίσης, η αστυνομία εξουδετέρωσε παγιδευμένη επιστολή που βρέθηκε στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας, κοντά στην Ουτρέχτη.

Από τις αρχές του χρόνου έχουν σταλεί πολλές παγιδευμένες επιστολές σε επιχειρήσεις σε όλη την Ολλανδία. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός. Ο αποστολέας των επιστολών εκβιάζει και απαιτεί να πληρωθεί σε bitcoin, ανέφερε η αστυνομία, αν και οι αρχές δεν αποκάλυψαν το ύψος του ποσού.

Η αστυνομία έκανε ελεγχόμενη έκρηξη έπειτα από τον εντοπισμό δύο παγιδευμένων επιστολών στον χώρο αλληλογραφίας της τράπεζας ABN Amro και της γιαπωνέζικης εταιρείας Ricoh, τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αρχές εκτιμούν ότι αυτές οι δύο επιστολές συνδέονται με εκείνες που είχαν σταλεί σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων, παγιδευμένες επιστολές είχαν πάει σε δύο ξενοδοχεία, ένα βενζινάδικο, ένα μεσιτικό γραφείο και μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρξε έκρηξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!