Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΟΗΕ: Πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι πρόσφυγες
[Lifo]: ΟΗΕ: Πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι πρόσφυγες

[Lifo]: ΟΗΕ: Πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι πρόσφυγες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν γίνει πρόσφυγες

Πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι πρόσφυγες και έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τις εστίες τους εξαιτίας πολέμου, διώξεων και συγκρούσεων, σύμφωνα με μελέτη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το νούμερο για το 2018 είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των σχεδόν 70 χρόνων λειτουργίας του οργανισμού και κατά 2,3 εκατομμύρια αυξημένο σε σχέση με το 2017. Επίσης, ο αριθμός είναι διπλάσιος σε σχέση με μια εικοσαετία πριν.

«Αυτό που βλέπουμε σε αυτούς τους αριθμούς είναι ακόμα μια επιβεβαίωση για την αυξανόμενη ανάγκη για ασφάλεια την οποία χρειάζονται άνθρωποι που είναι θύματα πολέμων, συγκρούσεων και διώξεων», λέει ο Φιλίπο Γκράντι, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Αν και η γλώσσα που χρησιμοποιείται πολλές φορές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι διχαστική, την ίδια στιγμή είμαστε μάρτυρες αυξανόμενης γενναιοδωρίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, ειδικά από κοινότητες που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό», λέει ο κ. Γκράντι.

Πάντως ο αριθμός των προσφύγων πιθανότατα να είναι ακόμα μεγαλύτερος, καθώς η κρίση στη Βενεζουέλα δεν έχει καταγραφεί πλήρως, αναφέρει η έρευνα του ΟΗΕ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!