Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Ο ΟΗΕ κατηγορεί ανοιχτά το Facebook για την εξάπλωση του μίσους στην Μιανμάρ
[Lifo]: Ο ΟΗΕ κατηγορεί ανοιχτά το Facebook για την εξάπλωση του μίσους στην Μιανμάρ

[Lifo]: Ο ΟΗΕ κατηγορεί ανοιχτά το Facebook για την εξάπλωση του μίσους στην Μιανμάρ

O ΟΗΕ κατηγορεί το Facebook ότι διαδραματίζει έναν «καθοριστικό ρόλο» στην εξάπλωση του μίσους εναντίον της διωκόμενης μουσουλμανικής κοινότητας Ροχίνγκια στη Μιανμάρ.

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι η πλατφόρμα του Facebook συμβάλλει στην εξάπλωση της ρητορικής του μίσους και της εθνοτικής βίας που έχει πλήξει την Μιανμάρ. Πρόκειται για ένα ακόμη μελανό σημείο εναντίον του κοινωνικού δικτύου σε μια εποχή όπου η φήμη της τεχνολογικής βιομηχανίας ως πρεσβευτής των ψευδών ειδήσεων προσελκύει κριτική από τις υψηλότερες θέσεις.

Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα επεδίωξε επίσης να αποκλείσει την πρόσβαση στο Facebook και σε άλλες δύο κοινωνικές υπηρεσίες της, το WhatsApp και το Instagram, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη βία εναντίον της τοπικής μουσουλμανικής μειονότητας Ροχίνγκια – αναφέροντας εκατοντάδες αναρτήσεις μίσους στα κοινωνικά αυτά μέσα.

Ο Marzuki Darusman, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Διεθνούς Διερευνητικής Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στη Μιανμάρ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν «αποφασιστικό ρόλο» στην εξάπλωση του μίσους στην Μιανμάρ.

«(Το Facebook) Έχει ουσιαστικά συμβάλλει σε αυτό το επίπεδο της ακαταστασίας, της διαμάχης και των συγκρούσεων, αν θέλετε, στο κοινό. Η ρητορική του μίσους είναι αναμφίβολα ένα μέρος όλου αυτού. Γιατί, όσον αφορά την κατάσταση στο Μιανμάρ, τα κοινωνικά δίκτυα είναι μόνο το Facebook και το Facebook είναι το μόνο κοινωνικό μέσο ενημέρωσης», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!