Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΟΗΕ: Να επαναπατριστούν παιδιά τζιχαντιστών που βρίσκονται στη Συρία
[Lifo]: ΟΗΕ: Να επαναπατριστούν παιδιά τζιχαντιστών που βρίσκονται στη Συρία

[Lifo]: ΟΗΕ: Να επαναπατριστούν παιδιά τζιχαντιστών που βρίσκονται στη Συρία

Ο ΟΗΕ καλεί τις χώρες να επαναπατρίσουν τα παιδιά των ξένων τζιχαντιστών

Ερευνητές του ΟΗΕ κάλεσαν σήμερα, Πέμπτη, τις χώρες να επαναπατρίσουν τα παιδιά των ξένων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στη Συρία , περιλαμβανομένων των μητέρων τους.

Σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα η Ανεξάρτητη και Διεθνής Επιτροπής Έρευνας για τη Συρία, που συστάθηκε το 2011 από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, εξηγεί ότι πολλά από αυτά τα παιδιά βρίσκονται «σε ιδιαίτερα επισφαλή θέση» διότι δεν διαθέτουν έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους.

Γεννημένα σε περιοχές που ελέγχονταν από τη συριακή αντιπολίτευση, τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να εγγραφούν στα ληξιαρχεία «καθώς τα έγγραφα που τους έχουν δώσει οι ένοπλες ομάδες δεν αναγνωρίζονται από τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές», αναφέρεται στην έκθεση.

Οι ερευνητές του ΟΗΕ ζητούν από τις χώρες καταγωγής των ξένων μαχητών να λάβουν «αμέσως μέρα για να απλοποιήσουν την καταγραφή των πολιτών τους που έχουν γεννηθεί στη Συρία με απώτερο σκοπό να τους επαναπατρίσουν το συντομότερο δυνατό, όπως και τα πρόσωπα που τους φροντίζουν».

Μετά την πτώση πέρυσι τον Μάρτιο του χαλιφάτου του ΙΚ η διεθνής, κοινότητα είναι αντιμέτωπη με το δύσκολο ζήτημα του επαναπατρισμού των οικογενειών των ξένων τζιχαντιστών που έχουν σκοτωθεί ή κρατούνται στη Συρία και το Ιράκ.

Ο επαναπατρισμός τους στην Αυστρία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία γίνεται με το σταγονόμετρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!