Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: ΟΗΕ: 926 άμαχοι σκοτώθηκαν μόνο τον Νοέμβριο στο Ιράκ
[Lifo]: ΟΗΕ: 926 άμαχοι σκοτώθηκαν μόνο τον Νοέμβριο στο Ιράκ

[Lifo]: ΟΗΕ: 926 άμαχοι σκοτώθηκαν μόνο τον Νοέμβριο στο Ιράκ

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ έκανε λόγο για «υπερβολικό» αριθμό

Εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο στο Ιράκ, καθώς και σχεδόν 2.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Ειδικότερα, ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν τον Νοέμβριο έφτασε τους 926, ενώ 930 ακόμη τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον ειδικό εκπρόσωπο του ΟΗΕ στο Ιράκ, Γιαν Κούμπις, ο αριθμός των θυμάτων είναι «υπερβολικός».

«Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσει τα εδάφη που ελέγχει στη Μοσούλη και τη Νινευή, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τις πιο βίαιες τακτικές, χρησιμοποιώντας τα σπίτια αμάχων ως εφαλτήρια επιθέσεων, ενώ απάγει και εκτοπίζει αναγκαστικά αμάχους, χρησιμοποιώντας τους ουσιαστικά σαν ανθρώπινες ασπίδες», πρόσθεσε ο Κούμπις.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες στη διάρκεια της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης για να αποφύγουν να προκαλέσουν θύματα μεταξύ των αμάχων, γεγονός που σημαίνει ότι συχνά αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες στις τάξεις τους.

Σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ, 1.959 μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν τον προηγούμενο μήνα και τουλάχιστον 450 ακόμη τραυματίστηκαν. Στον απολογισμό αυτόν περιλαμβάνονται μέλη του στρατού, της αστυνομίας που συμμετέχουν σε μάχες, Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά, δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών και φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!