Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ocean Viking: Παραμένουν οι 356 μετανάστες ανοιχτά της Ιταλίας -Τελειώνουν οι προμήθειες
[Lifo]: Ocean Viking: Παραμένουν οι 356 μετανάστες ανοιχτά της Ιταλίας -Τελειώνουν οι προμήθειες

[Lifo]: Ocean Viking: Παραμένουν οι 356 μετανάστες ανοιχτά της Ιταλίας -Τελειώνουν οι προμήθειες

Το Ocean Viking αναμένει για 13η ημέρα λιμάνι για να αποβιβάσει τους 356 μετανάστες που μεταφέρει, με τις προμήθειες να τελειώνουν

Οι δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις που πραγματοποιούν επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο επεσήμαναν ότι η Ιταλία αγνοεί τις εκκλήσεις τους να επιτρέψει στο πλοίο τους που μεταφέρει 356 μετανάστες να ελλιμενιστεί, αποκαλύπτοντας για μία ακόμη φορά την αποτυχία της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης.

Το νορβηγικής σημαίας Ocean Viking , το οποίο περιμένει ήδη 13 ημέρες λιμάνι για να αποβιβάσει τους μετανάστες που έχει διασώσει, έχει ήδη λάβει αρνητική απάντηση από τη Μάλτα, ενώ δεν έχει λάβει απάντηση στα δύο αιτήματά που έχει υποβάλει προς τις ιταλικές αρχές.

Το πλοίο μεταφέρει κυρίως Αφρικανούς από το Σουδάν, τους οποίους διέσωσε από τη Μεσόγειο σε τέσσερις διαφορετικές επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους είναι περισσότεροι από 100 ανήλικοι εκ των οποίων οι 90 ασυνόδευτοι, επεσήμαναν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF). Τρία παιδιά είναι κάτω των 5 ετών.

Το Ocean Viking το οποίο έχουν ναυλώσει οι MSF μαζί με την γαλλική ΜΚΟ Μεσόγειος SOS φαίνεται ότι θα προκαλέσει νέα αντιπαράθεση στην Ιταλία, όπου μόλις πριν από δύο μέρες αποβιβάστηκαν οι περίπου 100 μετανάστες που μετέφερε ένα άλλο πλοίο, το Open Arms, αφού παρέμειναν στη θάλασσα επί τρεις εβδομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!