Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Observer: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα για το 2021 θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από τον Τζόνσον
[Lifo]: Observer: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα για το 2021 θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από τον Τζόνσον

[Lifo]: Observer: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα για το 2021 θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από τον Τζόνσον

Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση θα ζητήσει από τον Τζόνσον ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Observer, o Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως είναι πρόθυμος να επιτρέψει σε θησαυρούς που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο εξωτερικό να εκτεθούν στο Λονδίνο με αντάλλαγμα τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο προκειμένου αυτά να εκτεθούν στην Αθήνα για το 2021.

«Η επιθυμία και η φιλοδοξία μας είναι η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και κάνοντάς το αυτό να μεταφέρει τη σπουδαία και ουσιαστική συνεισφορά της χώρας μας στο δυτικό πολιτισμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένης της σημασίας του 2021, θα προτείνω στον Μπόρις Τζόνσον ως πρώτη κίνηση, να μας δανείσει τα γλυπτά για μια ορισμένη χρονική περίοδο και εμείς να στείλουμε πολύ σημαντικά αντικείμενα που ποτέ δεν άφησαν την Ελλάδα, στο Βρετανικό Μουσείο», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης εξηγώντας την πρόταση που θέλει να πετύχει επιστροφή των Γλυπτών για τους εορτασμούς των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση το 2021.

«Η Ακρόπολη δεν ανήκει απαραίτητα αποκλειστικά στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο Μητσοτάκης μιλώντας για την οικουμενικότητα του μνημείου. «Είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να δείτε το μνημείο ολοκληρωμένο, πρέπει να δείτε τα γλυπτά του Παρθενώνα ενωμένα στο τόπο τους, να υπάρξει ένωση του μνημείου».

Ο Observer σημειώνει ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που θα υποβληθεί ένα τέτοιο αίτημα από την ελληνική πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!