Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Νορβηγία: Αντιδράσεις προκαλεί η εκδρομή σχολείου με πεντάχρονους μαθητές σε σφαγείο ταράνδων
[Lifo]: Νορβηγία: Αντιδράσεις προκαλεί η εκδρομή σχολείου με πεντάχρονους μαθητές σε σφαγείο ταράνδων

[Lifo]: Νορβηγία: Αντιδράσεις προκαλεί η εκδρομή σχολείου με πεντάχρονους μαθητές σε σφαγείο ταράνδων

Οι εικόνες των παιδιών μπροστά στα νεκρά ζώα προκάλεσαν σκληρή κριτική για την εκδρομή

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία σχολείου στην αρκτική Νορβηγία να διοργανώσει εκδρομή για πεντάχρονους μαθητές σε μια φάρμα προκειμένου να δουν από κοντά τη σφαγή και εκδορά των ταράνδων.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν όταν το ίδιο το σχολείο δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες των παιδιών από την εκδρομή στο σφαγείο και τα έδειχνε να κοιτούν τα θανατωμένα ζώα σε λίμνη αίματος.

Ο Dag Olav Stølan, διευθυντής του σχολείου Granstubben Barnehage, είπε ότι η ημερήσια εκδρομή σχεδιάστηκε για να διδάξει στα παιδιά τη παράδοσης των αυτοχθόνων Sami, που ζουν στη βόρεια Νορβηγία και ασχολούνται με την εκτροφή ταράνδων.

«Υπάρχουν πολλοί τάρανδοι και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε κάνει κάτι τέτοιο», είπε για την εκδρομή ο Stølan προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να δείξουν στα παιδιά από πού προέρχεται το κρέας. Πρόσθεσε επίσης πως αντίστοιχες εκδρομές θα ξαναγίνουν, παρά τις αντιδράσεις.

Ο Stølan είπε πως οι γονείς είχαν συμφωνήσει να αφήσουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν και πως οι εκπαιδευτικοί μίλησαν στα παιδιά για τη φάρμα και το τι θα έβλεπαν πριν, αλλά και μετά την επίσκεψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!