Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο Νίκος Δένδιας στον Πάπα – Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συζήτησης
[Lifo]: Ο Νίκος Δένδιας στον Πάπα –  Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος και  μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συζήτησης

[Lifo]: Ο Νίκος Δένδιας στον Πάπα – Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος και μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συζήτησης

Από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε δεκτός ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε δεκτός, σε εγκάρδιο κλίμα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο Βατικανό, σε μια επίσκεψη που αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δοθεί νέα ώθηση στις σχέσεις Ελλάδας-Βατικανού, αξιοποιώντας τα σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξής τους.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βατικανού, αρχιεπίσκοπο Edgar Peña Parra, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών Αγίας Έδρας, αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher. Οι συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό κλίμα και ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές, εστιάστηκαν σε ζητήματα διμερούς αλλά και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αμοιβαία τους επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων με συχνότερες διαβουλεύσεις και ανταλλαγές απόψεων επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, το μεταναστευτικό και προσφυγικό, καθώς και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις και απόψεις για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και το ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας για την προώθηση της συνεργασίας και της σταθερότητας στην περιοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Επανέλαβε την στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, η οποία λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας και ευημερίας, φέρνοντας τις χώρες της περιοχής εγγύτερα στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Περαιτέρω, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ανατολική Μεσόγειος, σχετικά με την οποία ο κ. Δένδιας έδωσε έμφαση στην τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Ως προς το μεταναστευτικό και προσφυγικό, οι δύο πλευρές εξέφρασαν ανησυχία για τις αυξανόμενες ροές και τις δυσκολίες που αυτές συνεπάγονται για την αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!