Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Νιγηρία: Η αστυνομία διέσωσε 300 αγόρια που είχαν υποστεί βασανιστήρια – 100 βρέθηκαν αλυσοδεμένα
[Lifo]: Νιγηρία: Η αστυνομία διέσωσε 300 αγόρια που είχαν υποστεί βασανιστήρια – 100 βρέθηκαν αλυσοδεμένα

[Lifo]: Νιγηρία: Η αστυνομία διέσωσε 300 αγόρια που είχαν υποστεί βασανιστήρια – 100 βρέθηκαν αλυσοδεμένα

Περισσότερα από 300 αγόρια που είχαν υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς, εντόπισε σε ένα ισλαμικό σχολείο και διέσωσε η αστυνομία της Καντούνα

Περισσότερα από 300 αγόρια που είχαν υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς, εντόπισε σε ένα ισλαμικό σχολείο και διέσωσε η αστυνομία της Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία .

Η επιδρομή που πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι αρχές, σε οίκημα της συνοικίας Ριγκάσα οδήγησε στον εντοπισμό μαθητών και σπουδαστών που ζούσαν σε «απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες με το πρόσχημα ότι τους διδάσκουν το Κοράνι και τους αναμορφώνουν», εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας της Καντούνα, ο Γιακούμπου Σάμπο. Ο ιδιοκτήτης του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος και οι έξι βοηθοί του συνελήφθησαν, διευκρίνισε.

Όλα τα παιδιά και οι νέοι άνδρες που είδε δημοσιογράφος του Reuters που πήγε εκεί ήταν αγόρια ηλικίας από περίπου 5 ως 19 ετών. «Βρήκαμε περίπου 100 μαθητές, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν παιδιά που δεν ήταν καν 9 ετών, αλυσοδεμένα σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου τα είχαν βάλει για να διορθωθούν και να γίνουν υπεύθυνα», δήλωσε ο Σάμπο, διευκρινίζοντας ότι πολλά από αυτά είχαν ουλές στην πλάτη. «Τα θύματα είχαν υποστεί κακομεταχείριση. Κάποια από αυτά είπαν ότι είχαν βιαστεί από τους καθηγητές τους», πρόσθεσε ο Σάμπο.

Η αστυνομία βρήκε επίσης εκεί ένα «δωμάτιο βασανιστηρίων», όπου τους μαθητές τους έδεναν με αλυσίδες και τους ξυλοκοπούσαν όταν οι «εκπαιδευτικοί» έκριναν ότι είχαν κάνει κάποιο σφάλμα. Η επιδρομή της αστυνομίας έγινε εκεί μετά τις επανειλημμένες καταγγελίες γειτόνων, οι οποίοι δήλωναν ότι κάτι αρρωστημένο συνέβαινε στο σχολείο αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!