Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: New Yorker: Ο Θεόδωρος Κουρεντζής φέρνει τον θυελλώδη Βέρντι του στη Νέα Υόρκη
[Lifo]: New Yorker: Ο Θεόδωρος Κουρεντζής φέρνει τον θυελλώδη Βέρντι του στη Νέα Υόρκη

[Lifo]: New Yorker: Ο Θεόδωρος Κουρεντζής φέρνει τον θυελλώδη Βέρντι του στη Νέα Υόρκη

Με ένα μακροσκελές άρθρο το New Yorker υποδέχεται τον Θεόδωρο Κουρεντζή στη Νέα Υόρκη

Με ένα εκτενές άρθρο το New Yorker αναφέρεται στην εμφάνιση του Θεόδωρου Κουρεντζή στην αμερικανική μητρόπολη όπου και θα διευθύνει το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι το οποίο έχει ήδη κατακτήσει την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Joshua Yaffa, ανταποκριτής του New Yorker στη Μόσχα, ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη όπου συνάντησε τον Έλληνα μαέστρο στο κτίριο της φιλαρμονικής της πόλης και παρακολούθησε την πρεμιέρα του «Ρέκβιεμ». Ο Βέρντι έγραψε το Ρέκβιεμ με αφορμή τους θανάτους του Ροσίνι και του συγγραφέα Αλεσάντρο Μαντσόνι. Ο Ιταλός συνθέτης μελοποίησε τη νεκρώσιμη ακολουθία της καθολικής εκκλησίας κι έφτιαξε ένα έργο οπερατικών διαστάσεων για ορχήστρα, διπλή χορωδία και τέσσερις σολίστ.

Ο Κουρεντζής περιόδευσε στην Ευρώπη την άνοιξη με το «Ρέκβιεμ» και η συναυλία έλαβε ενθουσιώδεις κριτικές. «Λιγότερο συναυλία και περισσότερο ιεροτελεστία», γράφτηκε χαρακτηριστικά. Απόψε, ο Έλληνας μαέστρος θα παρουσιάσει το έργο και στο αμερικανικό κοινό ξεκινώντας από το Shed της Νέας Υόρκης. «Τον έχουν περιγράψει ως πανκ, γκοθ, αναρχικό και γκουρού – όλα έχουν στοιχεία αλήθειας αλλά αποτυγχάνουν να αποδώσουν το μείγμα ταλέντου, χαρίσματος και ενέργειας που τον έφερε από την περιφέρεια του κόσμου της μουσικής στις πλέον διακεκριμένες σκηνές», αναφέρει ο Yaffa μεταφέροντας ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το πορτρέτο του Κουρεντζή στους Times.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!