Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Νεοζηλανδή αναζητάει στην Κρήτη την οικογένεια που έσωσε τον παππού της πριν 78 χρόνια
[Lifo]: Νεοζηλανδή αναζητάει στην Κρήτη την οικογένεια που έσωσε τον παππού της πριν 78 χρόνια

[Lifo]: Νεοζηλανδή αναζητάει στην Κρήτη την οικογένεια που έσωσε τον παππού της πριν 78 χρόνια

Τους απογόνους της οικογένειας στην Κρήτη που έσωσε τον παππού της κατά τον Β’ Π.Π. αναζητάει μια Νεοζηλανδή

Μια Νεοζηλανδή, η Emma Ebrahim, θα ταξιδέψει στην Κρήτη και θα αναζητήσει τους απογόνους των ανθρώπων που φυγάδευσαν τον παππού της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, για να τους ευχαριστήσει.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η ίδια, ο παππούς της, αιχμαλωτίστηκε το 1941 στην Κρήτη, λίγο μετά την προσγείωση των Νεοζηλανδών στρατιωτών στο νησί. Ο ίδιος, αφότου πέρασε καιρό σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, απέδρασε 2 φορές, ψάχνοντας για φαγητό, και έπειτα πέρασε αρκετές εβδομάδες του καλοκαιριού, του ίδιου έτους κρυμμένος στα χωράφια, τρώγοντας γρασίδι και σκουλήκια, μέχρι που τον εντόπισε και τον έκρυψε για μήνες μία οικογένεια από την Κρήτη, έως ότου τον μετέφεραν ξανά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η Emma Ebrahim αναζητά πληροφορίες για την οικογένεια αλλά και τους απογόνους της. «Χωρίς τη βοήθεια των προγόνων τους, οι 3 επόμενες γενιές της δικής μου οικογένειας δε θα υπήρχαν. Ο παππούς μου πέθανε πριν από δύο χρόνια, 3 εβδομάδες πριν κλείσει τα 100. Είχε κορνιζώσει τη φωτογραφία των 3 Κρητικών στον τοίχο του», έγραψε η Ebrahim γνωστοποιώντας πως θα ταξιδέψει στην Κρήτη αυτό το καλοκαίρι με τον πατέρα της και τον σύζυγό της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!