Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Νέο πρόστιμο – μαμούθ στην Google για τις διαφημίσεις και την AdSense
[Lifo]: Νέο πρόστιμο – μαμούθ στην Google για τις διαφημίσεις και την AdSense

[Lifo]: Νέο πρόστιμο – μαμούθ στην Google για τις διαφημίσεις και την AdSense

Στην Google επιβλήθηκε τεράστιο πρόστιμο από την Κομισιόν για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στη διαφημιστική αγορά του Ίντερνετ

Πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ επέβαλλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google .

To πρόστιμο αφορά κατηγορίες πως καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της, αυτή τη φορά όσον αφορά το διαφημιστικό κομμάτι της, AdSense.

Το πρόστιμο είναι το τρίτο που αποφασίζεται σε διάστημα μικρότερο των δύο χρόνων από τον εκτελεστικό βραχίονα της ΕΕ, θεματοφύλακα του ανταγωνισμού στην Ευρώπη, είναι ωστόσο πολύ μικρότερο από τα δύο προηγούμενα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που αφορά την AdSense, η Επιτροπή κατηγορεί την Google ότι επέβαλε έναν αριθμό περιοριστικών όρων στα συμβόλαια που σύναψε με τρίτους διαδικτυακούς ιστότοπους (όπως οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής ή οι εφημερίδες), εμποδίζοντας τους ανταγωνιστές της από το να τοποθετούν συναφείς διαφημίσεις σε αυτές τις ιστοσελίδες.

«Αυτές οι πρακτικές είναι παράνομες από την άποψη των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά πρακτικές κατά του ανταγωνισμού», ανέφερε σε ανακοίνωση η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

«Λόγω της συμπεριφοράς αυτής, που διήρκεσε δέκα και πλέον χρόνια, οι άλλες εταιρίες έχασαν τη δυνατότητα αντιμετώπισης του ανταγωνισμού στη βάση της αξίας τους (…) και οι καταναλωτές στερήθηκαν τα οφέλη του ανταγωνισμού», πρόσθεσε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Η απόφαση αφορά πρακτικές της εταιρείας την περίοδο 2006 – 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!