Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Νέες τουρκικές προκλήσεις: Ο Τσίπρας να αφήσει τις «κούφιες» δηλώσεις και να σέβεται
[Lifo]: Νέες τουρκικές προκλήσεις: Ο Τσίπρας να αφήσει τις «κούφιες» δηλώσεις και να σέβεται

[Lifo]: Νέες τουρκικές προκλήσεις: Ο Τσίπρας να αφήσει τις «κούφιες» δηλώσεις και να σέβεται

Εκπρόσωπος του ΑΚΡ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σέβεται τον πρόεδρο Έρντογάν και να αφήσει τις κούφιες δηλώσεις

Νέες προκλητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά από εκπρόσωπο του κυβερνώντος ΑΚΡ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα , είδαν το φως της δημοσιότητας στον απόηχο των αυστηρών προειδοποιήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού εναντίον της Τουρκίας .

Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας μέσω του εκπροσώπου του Ομέρ Τσελίκ , κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να σέβεται τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προειδοποίησε τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην κάνει «κούφιες» δηλώσεις, τις οποίες δεν μπορεί να στηρίξει. Παράλληλα υποστήριξε πως η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί την Τουρκία μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (AKP), προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να αφήσει τις «κούφιες» δηλώσεις και υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος προσπαθούν να βάλουν χέρι στις πηγές ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για άσκηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ με πραγματικά πυρά. «Προειδοποιούμε τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις σκληρές δηλώσεις. Είναι μια προσπάθεια να μας απειλήσει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητικά επιχειρήματα που δεν μπορεί να υποστηρίξει», υποστήριξε ο Τούρκος αξιωματούχος και υπογράμμισε ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να αντιδράσει σε όποια απόπειρα επίθεσης στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, όπως και σε εκείνα της ΤΔΒΚ». Σύμφωνα με το Anadolu διεμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «πρέπει να χρησιμοποιεί γλώσσα με σεβασμό απέναντι στον πρόεδρό μας».

Προειδοποιήσεις Τσίπρα

Τα σχόλια του Τσελίκ ήρθαν λίγες ώρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα, από την Κύπρο, ότι θα υπάρξει τίμημα αν η Τουρκία δεν σταματήσει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. «Καλό θα ήταν οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου να σταματήσουν εδώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!