Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Nέες απειλές από την Άγκυρα: Bίζα ή ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό
[Lifo]: Nέες απειλές από την Άγκυρα: Bίζα ή ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό

[Lifo]: Nέες απειλές από την Άγκυρα: Bίζα ή ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό

Αυτή τη φορά η προειδοποίηση ήρθε από τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εμέρ Τσελίκ

Νέο τελεσίγραφο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάργηση της βίζας έστειλε η Άγκυρα, απειλώντας για μία ακόμη φορά με ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Εμέρ Τσελίκ κάλεσε την Ε.Ε. να καταργήσει μέχρι το τέλος του έτους τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες και να μην επιμένει στην αλλαγή της τουρκικής νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η Άγκυρα μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Η Τουρκία συμφώνησε τον Μάρτιο να κρατά στο έδαφος της τους παράνομους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια της Ευρώπης, την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και την επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η απελευθέρωση της βίζας επρόκειτο να γίνει εντός του Οκτωβρίου, όμως οι Βρυξέλλες ζητούν να αλλάξει πρώτα η αντιτρομοκρατική νομοθεσία της Τουρκίας.

«Το να πιέζουν για κάτι τέτοιο παρά την κατάσταση είναι σαν να βάζουν ένα φράγμα στην απελευθέρωση της βίζας και επομένως θα συμπεράνουμε ότι δεν τηρούν τις υποσχέσεις που έδωσαν» τόνισε ο Τσελίκ για να προσθέσει: «Στην περίπτωση αυτή δεν θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία επανεισδοχής και θα την ακυρώσουμε, αν χρειαστεί».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!