Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Νέα μέλη στο ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Ανακοινώθηκαν τα ονόματα
[Lifo]: Νέα μέλη στο ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Ανακοινώθηκαν τα ονόματα

[Lifo]: Νέα μέλη στο ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Ανακοινώθηκαν τα ονόματα

Πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου θα είναι ο δικηγόρος Βασίλης Καραμητσάνης και αντιπρόεδρος ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Τα νέα μέλη του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που αλλάζει ριζικά μετά τη λήξη της θητείας των μελών του, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σημειώνεται πως η θητεία του διοικητικού συμβουλίου λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2018.

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου θα είναι ο δικηγόρος Βασίλης Καραμητσάνης και αντιπρόεδρος ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα είναι ο αρχιμουσικός και τσεμπαλίστας Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, η Ελένη Σκάρκου, ex officio ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και ο μουσικολόγος κλαρινετίστας Γιάννης Σαμπροβαλάκης ο οποίος παραμένει ως ex officio εκπρόσωπος του Σωματείου Μουσικών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί να συνεργαστεί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη, στη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται και κατά την οποία σκοπεύει να αναπτύξει διεθνή παρουσία και ένα κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο.

Άξονές της νέας εποχής, είναι η διεύρυνση του ρεπερτορίου της όπερας, οι συνεργασίες διεθνούς εμβέλειας, η αιχμηρή ανάγνωση των κλασικών έργων, η διασύνδεση της λυρικής τέχνης με τα εικαστικά, και το υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!