Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Νέα 24ωρη απεργία την άλλη εβδομάδα: Ποιοι κλάδοι συμμετέχουν
[Lifo]: Νέα 24ωρη απεργία την άλλη εβδομάδα: Ποιοι κλάδοι συμμετέχουν

[Lifo]: Νέα 24ωρη απεργία την άλλη εβδομάδα: Ποιοι κλάδοι συμμετέχουν

Τα εργατικά σωματεία προκήρυξαν νέα απεργία για τις 2 Οκτωβρίου

Την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στις 2 Οκτωβρίου 2019 αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».

Τα σωματεία προχώρησαν μαζικά στην προκήρυξη απεργίας, καθώς η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση. Στάση εργασίας κήρυξε για την ίδια ημέρα και η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Απεργίες θα σημειωθούν και στον ιδιωτικό τομέα ενώ αναμένεται η απόφαση των συνδικάτων εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα συνδικάτα αντιδρούν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για αντεργατικές ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τα εργασιακά αλλά και τον συνδικαλιστικό νόμο. Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ) και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οικοδόμοι ως «απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε “να βάλει στο γύψο” τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα». «Είναι η απάντησή μας στην μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων», καταλήγει η ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!