Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 8 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Το National Geographic εξέτασε διάφορα emoji ζώων και διαπίστωσε πως κάποια είναι εντελώς λάθος
[Lifo]: Το National Geographic εξέτασε διάφορα emoji ζώων και διαπίστωσε πως κάποια είναι εντελώς λάθος

[Lifo]: Το National Geographic εξέτασε διάφορα emoji ζώων και διαπίστωσε πως κάποια είναι εντελώς λάθος

Το National Geographic αποφάσισε να εξετάσει τα emoji διάφορων ζώων, τα οποία πλέον σχεδόν κυριαρχούν στην ψηφιακή εποχή έχοντας αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις λέξεις. Αυτό που διαπίστωσε είναι πως πάρα πολλά έχουν φτιαχτεί εντελώς λάθος και δεν συμφωνούν με την πραγματική ανατομία των ζώων που απεικονίζουν.

Πρώτο παράδειγμα ο αστακός. Όταν κυκλοφόρησε φέτος το συγκεκριμένο emoji, οι αντιδράσεις ήταν πολλές και έντονες καθώς στο σχέδιο λείπουν δύο «πόδια». Η Emojipedia αναγνώρισε το ανατομικό λάθος της, ενημέρωσε πως θα προχωρήσει σε update και διόρθωσε το emoji.

Η Anne Hilborn, ερευνήτρια στο Virginia Tech University που μελετά τα τσιτάχ, εντόπισε ένα μεγάλο λάθος στο emoji της ζέβρας, που απεικονίζεται με ροζ αυτιά και ρουθούνια. «Σοβαρά τώρα; Ούτε αν αιμορραγούσαν ή ήταν νεκρές δεν θα είχαν ροζ ρουθούνια», λέει η ίδια.

Επίσης υποστηρίζει πως εντελώς λάθος είναι και τα emoji των λιονταριών, ειδικά εκείνο της Samsung που το ζώο φαίνεται σαν να έχει «μια έκρηξη αφρού ξυρίσματος κάτω από τη μύτη του».

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει emoji για το τσιτάχ, υφίστανται αρκετά για την λεοπάρδαλη, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά είναι ανακριβή αφού την απεικονίζουν χωρίς βούλες στην κοιλιά. Άλλο ένα πρόβλημα είναι επίσης η ουρά τους. «Οι λεοπαρδάλεις έχουν όμορφες, γυριστές ουρές που κρατούν υψωμένες όταν περπατούν και φαίνεται το λευκό κάτω μέρος τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!