Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Music Declares Emergency: Η βρετανική μουσική βιομηχανία κατά της κλιματικής αλλαγής
[Lifo]: Music Declares Emergency: Η βρετανική μουσική βιομηχανία κατά της κλιματικής αλλαγής

[Lifo]: Music Declares Emergency: Η βρετανική μουσική βιομηχανία κατά της κλιματικής αλλαγής

Εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας στη Βρετανία δημιούργησαν οργανισμό για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησαν οργανισμό για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής .

Τα γκρουπ Radiohead, Idles, Savages και η Nadine Shah είναι μεταξύ των μουσικών, οι οποίοι υποστηρίζουν την οργάνωση «Music Declares Emergency » (MDE) η οποία υποστηρίζεται επίσης από πλήθος δισκογραφικών εταιριών και εταιριών διοργάνωσης φεστιβάλ και συναυλιών.

Η οργάνωση καλεί τις κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ να πουν την αλήθεια για το κλίμα ενώ στη δήλωσή της προτρέπει τις κυβερνήσεις να αναστρέψουν την απώλεια βιοποικιλότητας και να επιτύχουν μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου το αργότερο μέχρι το 2030. Δεσμεύει επίσης τους υπογράφοντες να αναλάβουν επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πρακτικών της μουσικής βιομηχανίας και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών.

Στο πλευρό της οργάνωσης τάσσονται επίσης οι δισκογραφικές εταιρείες Universal, Sony, Warner, Beggars και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός AIM που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τον ανεξάρτητο μουσικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η MDE δεσμεύεται ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής «διατυπώνοντας ανοιχτά θέσεις για την κλιματική και την οικολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», καθώς και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε μια προσπάθεια να καταστεί η μουσική βιομηχανία «οικολογικά βιώσιμη και ανανεωτική».

Η ντράμερ των Savages, Fay Milton, μέλος της ομάδας εργασίας της MDE, δήλωσε: «Ενώ ήμουν σε ένα Μουσικό Φεστιβάλ στην έρημο, παρακολουθώντας τη δράση του Extinction Rebellion (του κινήματος υπέρ της μη βίαιης αντίστασης για την κλιματική αλλαγή, την απώλεια της βιοποικιλότητας), να ξεδιπλώνεται τόσο όμορφα στο Λονδίνο, συνειδητοποίησα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!