Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μπουτάρης: Θλίβομαι πολύ με την απόφαση του ΚΑΣ
[Lifo]: Μπουτάρης: Θλίβομαι πολύ με την απόφαση του ΚΑΣ

[Lifo]: Μπουτάρης: Θλίβομαι πολύ με την απόφαση του ΚΑΣ

Θλιβερή η απόφαση του ΚΑΣ, δήλωσε ο τέως δήμαρχος, Γ.Μπουτάρης για τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου

«Θλιβερή», χαρακτηρίζει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης , την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό, και σημειώνει πως η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα αποφασίσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει.

«Το τοπίο που αποκαλύφθηκε στον σταθμό της Βενιζέλου είναι η καρδιά της βυζαντινής Θεσσαλονίκης. Εκεί αποδεικνύεται περίτρανα τι ήταν η πόλη μας στο παρελθόν, πώς χτίστηκε, ο δρόμος και τα καταστήματα. Θλίβομαι πολύ με την απόφαση του ΚΑΣ», είπε ο κ.Μπουτάρης, αναφερόμενος στα αρχαιολογικά ευρήματα και εξηγώντας το λόγο που δεν πρέπει να μετακινηθούν.

«Εγώ το χρέος που είχα να κάνω ως δήμαρχος το έκανα και ήταν να διατηρηθούν τα αρχαία επί τόπου. Μ’ έχουν “στη μπούκα” από το 2013 και λένε πως “ο Μπουτάρης φταίει για όλα”. Είναι γνωστό το “πακέτο” αυτών που εναντιώνονται στη λύση in situ» πρόσθεσε ο τέως δήμαρχος.

Χαρακτήρισε δε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη συνεδρίαση του ΚΑΣ “εξοργιστική”, συμπληρώνοντας πως “ουσιαστικά νομιμοποιήθηκε μια ειλημμένη απόφαση”. Υπογράμμισε δε πως ήταν τουλάχιστον “απαράδεκτο ότι δεν επετράπη η είσοδος στους εκπροσώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης στην παρουσίαση της μελέτης από την Αττικό Μετρό”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!