Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία δεν αναζητεί ρόλο εγγυητή στο Κυπριακό- Η γραμμή μας παραμένει σταθερή
[Lifo]: Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία δεν αναζητεί ρόλο εγγυητή στο Κυπριακό- Η γραμμή μας παραμένει σταθερή

[Lifo]: Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία δεν αναζητεί ρόλο εγγυητή στο Κυπριακό- Η γραμμή μας παραμένει σταθερή

Συνάντηση του Βρετανού ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως παραμένει σταθερή η γραμμή του Λονδίνου σε ό,τι αφορά το θέμα των εγγυήσεων.

Μιλώντας ύστερα από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δυο χωρών, ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι το θέμα των εγγυήσεων συζητήθηκε εκτενώς. «Η ισχυρή άποψη της χώρας μου παραμένει ότι η διαδικασία στο Κυπριακό είναι κυπριακής καθοδήγησης και εναπόκειται στις δύο πλευρές να αποφασίσουν ποιες διευθετήσεις επιθυμούν για μια ενωμένη Κύπρο» ανέφερε. «Η Βρετανία δεν αναζητεί κάποιο ειδικό ρόλο», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Εξ άλλου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με περαιτέρω ευελιξία και δημιουργικότητα και στις δύο πλευρές, μπορεί να εξευρεθεί λύση και οι εναπομείνασες δυσκολίες μπορούν να ξεπερασθούν. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί», ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον.

ρωτηθείς για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Μπ. Τζόνσον ανέφερε πως δεν βλέπει ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση. «Είναι πολύ σημαντικό να εργαστούμε με τους φίλους μας στην Κύπρο για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε χρήσιμοι, συμβάλλοντας στην ασφάλεια της περιοχής». ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!