Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Μπιενάλε Βενετίας: Παρουσιάστηκε η ελληνική συμμετοχή – Ποιος είναι ο «Mr. Stigl»
[Lifo]: Μπιενάλε Βενετίας: Παρουσιάστηκε η ελληνική συμμετοχή – Ποιος είναι ο «Mr. Stigl»

[Lifo]: Μπιενάλε Βενετίας: Παρουσιάστηκε η ελληνική συμμετοχή – Ποιος είναι ο «Mr. Stigl»

Οι τρεις Έλληνες καλλιτέχνες Πάνος Χαραλάμπους, Εύα Στεφανή και Ζάφος Ξαγοράρης, είναι η φετινή συμμετοχή της Μπιενάλε

«Mr. Stigl» είναι ο τίτλος της ελληνικής συμμετοχής στην 58η Μπιενάλε Βενετίας – La Biennale di Venezia.

Οι τρεις Έλληνες καλλιτέχνες Πάνος Χαραλάμπους, Εύα Στεφανή και Ζάφος Ξαγοράρης, ανέλαβαν να αναδείξουν διαφορετικές πλευρές του πολιτικού, ιδιωτικού και κοινωνικού μας βίου, σε ένα περιβάλλον που υπάρχει μια διαρκής μετατόπιση από τις μεγάλες αφηγήσεις στις προσωπικές ιστορίες.

H Mπιενάλε Βενετίας θα έχει φέτος διάρκεια από τις 11 Μαΐου-24 Nοεμβρίου 2019.

Την ελληνική εκπροσώπηση παρουσίασαν την Τετάρτη, 17 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά, η επιμελήτρια της έκθεσης Κατερίνα Τσέλου, η Εθνική Επίτροπος και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του MOMus- Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Συραγώ Τσιάρα και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, ευχαρίστησε όλους για την καλή συνεργασία, την έγκαιρη συγκρότηση της ομάδας και την ενδιαφέρουσα ανταλλαγή ιδεών.

Για τη συμμετοχή στην 58η Μπιενάλε της Βενετίας, η υπουργός τόνισε ότι «συστήνει στο διεθνές κοινό της σύγχρονης τέχνης ένα αφήγημα για τους εναλλακτικούς τρόπους σύλληψης και ερμηνείας του παρελθόντος μέσα σ’ ένα παρόν ρευστό, ένα παρόν αβεβαιότητας και ανασφάλειας που επανέρχεται ύστερα από καιρό, προκειμένου να αποκαταστήσει την αμφίθυμη σχέση μας με το σήμερα και τις διαδρομές προς το παρελθόν και το μέλλον».

Αναφερόμενη στη σχέση ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, η κ. Ζορμπά πρόσθεσε ότι «σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση “αιώρησης”, σαν ένα σώμα που δονείται και αιωρείται από την ενέργεια των αντιφάσεων, των επιθυμιών και της μνήμης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!