Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Μπιενάλε Βενετίας: Ανακοινώθηκαν τα βραβεία – Σε Κύπρια ο Αργυρός Λέοντας
[Lifo]: Μπιενάλε Βενετίας: Ανακοινώθηκαν τα βραβεία – Σε Κύπρια ο Αργυρός Λέοντας

[Lifo]: Μπιενάλε Βενετίας: Ανακοινώθηκαν τα βραβεία – Σε Κύπρια ο Αργυρός Λέοντας

Η κριτική επιτροπή της 58ης Μπιενάλε εικαστικών της Βενετίας ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων

Η κριτική επιτροπή της 58ης Μπιενάλε εικαστικών της Βενετίας ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων. Η επιτροπή απένειμε το πρώτο βραβείο εθνικής συμμετοχής στο περίπτερο της Λιθουανίας ενώ ο Χρυσός Λέοντας για τον καλύτερο καλλιτέχνη δόθηκε στον Αμερικανό καλλιτέχνη Άρθουρ Τζάφα.

Ο Αργυρός Λέοντας για τον πιο ελπιδοφόρο καλλιτέχνη να απονεμήθηκε στην Κύπρια καλλιτέχνιδα Χάρις Επαμεινώνδα και η ειδική εύφημος μνεία για το εθνικό περίπτερο δόθηκε αντίστοιχα στο περίπτερο του Βελγίου. Σύμφωνα με το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής της Μπιενάλε, υπό τον διευθυντή της Πάολο Μπαράτα και την πρόεδρό της Στέφανι Ρόζενταλ, το πρώτο βραβείο απονέμεται στο λιθουανικό περίπτερο, με τίτλο «Ήλιος και Θάλασσα» (Sun & Sea (Marina), για το πνεύμα πειραματισμού που αποπνέει, με την ευρηματική χρήση μιας μπρεχτικής όπερας, με διαδραστικό τρόπο και χρησιμοποιώντας εθελοντές για να ενσαρκώσουν τις μορφές καθημερινών προσώπων.

Η Μπιενάλε Βενετίας (Biennale di Venezia) αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Βενετία της Ιταλίας, παράλληλα με την Documenta είναι μια από δυο μεγάλες εκθέσεις τέχνης στην Ευρώπη. Τμήμα της Μπιενάλε αποτελούν το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας καθώς και η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής. Η Μπιενάλε Βενετίας είναι επίσης ένα ίδρυμα το οποίο διοργανώνει πολλαπλές εκθέσεις: εκδηλώσεις σύγχρονης τέχνης, χορού, μουσικής, αρχιτεκτονικής και κινηματογράφου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!