Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μπέρνι Σάντερς: «Η υπερηφάνεια και ο θαυμασμός μου για το Ισραήλ ισχύει παράλληλα με την υποστήριξή μου στον αγώνα των Παλαιστινίων»
[Lifo]: Μπέρνι Σάντερς: «Η υπερηφάνεια και ο θαυμασμός μου για το Ισραήλ ισχύει παράλληλα με την υποστήριξή μου στον αγώνα των Παλαιστινίων»

[Lifo]: Μπέρνι Σάντερς: «Η υπερηφάνεια και ο θαυμασμός μου για το Ισραήλ ισχύει παράλληλα με την υποστήριξή μου στον αγώνα των Παλαιστινίων»

Η δήλωση δημοσιεύεται σε άρθρο του με τίτλο «Πώς να πολεμήσουμε τον αντισημιτισμό» και αποτελεί ίσως την πιο εκτεταμένη εξέταση της εβραϊκής του ταυτότητας εκ μέρους του.

Στην αριστερή εβραϊκή επιθεώρηση Jewish Currents δημοσιεύεται άρθρο του Μπέρνι Σάντερς, στο οποίο ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών δηλώνει ακράδαντα περήφανος για την εβραϊκή του ταυτότητα και την υποστήριξή του στο Ισραήλ, στηρίζοντας όμως συγχρόνως τον αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σημειώνει επίσης ότι η άρνηση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των Εβραίων συνιστά αντισημιτισμό.
Το άρθρο έχει τίτλο «Πώς να πολεμήσουμε τον αντισημιτισμό» και αποτελεί ίσως την πιο εκτεταμένη εξέταση εκ μέρους του Σάντερς της εβραϊκής του ταυτότητας.

Στο άρθρο του γράφει επίσης ότι τα ίδια τα λόγια του Προέδρου Τραμπ είναι αυτά που έχουν εμπνεύσει τις χειρότερες εκδηλώσεις αντισημιτικής βίας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σε άλλα σημεία του κειμένου, εστιάζει στην άνοδο του αντισημιτισμού στη χώρα του, όπως εκδηλώνεται κυρίως από την Δεξιά, σημειώνει όμως επίσης και την ύπαρξη της αντισημιτικής ρητορικής στον χώρο της Αριστεράς.

«Πιστεύω ότι αποτελεί σημαντικό βήμα για όλους, αλλά ιδιαίτερα για τον προοδευτικό χώρο, να αναγνωριστεί ότι υπήρξε ένα τεράστιο επίτευγμα η εγκαθίδρυση στο Ισραήλ μιας δημοκρατικής πατρίδας για τους Εβραίους μετά από αιώνες εκτοπισμών και διώξεων», γράφει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!