Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μπεχράκης: «Να παύονται οι υπουργοί που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο»
[Lifo]: Μπεχράκης: «Να παύονται οι υπουργοί που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο»

[Lifo]: Μπεχράκης: «Να παύονται οι υπουργοί που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο»

Ο Παναγιώτης Μπεχράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Αισιόδοξος πως η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα πετύχει εμφανίζεται ο Παναγιώτης Μπεχράκης , επικεφαλής της σχετικής Επιτροπής Ελέγχου και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Όπως τονίζει ο κ. Μπεχράκης σε συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής», οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και σημειώνει πως όταν ένας νεοεκλεγείς και με μεγάλη πλειοψηφία πρωθυπουργός δίνει σαφή προτεραιότητα στο θέμα και εκφράζει ισχυρή βούληση για την καθολική εφαρμογή του νόμου, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει νικημένος.

Προσθέτει μάλιστα πως και οι πολίτες από μόνοι τους δεν καπνίζουν σε μέρη όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, όπως στα μέσα μεταφοράς, στα πλοία, στις τράπεζες.

Ωστόσο, προσθέτει, το κράτος, οι ανώτατοι και ανώτεροι λειτουργοί συνέχιζαν να καπνίζουν σε χώρους κυβερνητικού έλεγχου, και προτείνει μάλιστα να παύεται από τη θέση του όποιος υπουργός γίνεται παραβάτης του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο κ Μπεχρακης κάνει γνωστό ότι τους αμέσως επόμενους στόχους περιλαμβάνεται υπουργική απόφαση με επέκταση του νόμου της απαγόρευσης του καπνίσματος και στους ανοικτούς χώρους όπου βρίσκονται παιδιά όπως παιδικές χαρές, πλατείες, ύπαιθριοι χώροι άθλησης και χώροι όπου γίνονται παιδικές εκδηλώσεις, καθώς όπως σημειώνει, δε γίνεται τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς ή τους συγγενείς τους να καπνίζουν και μάλιστα να πετούν κάτω τη γόπα..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!