Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μπαλαούρας: «Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα»
[Lifo]: Μπαλαούρας: «Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα»

[Lifo]: Μπαλαούρας: «Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, υποστήριξε πως έπρεπε να εγκριθεί η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας υποστήριξε πως έπρεπε να δοθεί άδεια από τη φυλακή στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος είναι κρατούμενος στις φυλακές Βόλου.

Αιτιολόγησε, μάλιστα, την άποψή του λέγοντας ότι ο Κουφοντίνας «είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει». Ο κ. Μπαλαούρας βρέθηκε σε τηλεοπτικό πάνελ του OPEN. Στην παρατήρηση των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στη συζήτηση και είπαν ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν μπορείς να βάλεις κανένα να κάνει δήλωση μετάνοιας». Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία που έτυχαν, όπως σημείωσε, «μιας γενναιόδωρης μεταχείρισης» και τους «δόθηκε από πολύ νωρίς το δικαίωμα να εργάζονται και μόνο να μην κοιμούνται σπίτι τους».

«Ο νόμος υπάρχει και είναι παλιός. Ένας εγκλεισμένος εφόσον έχει καλή διαγωγή στις φυλακές μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα» επέμεινε ο κ. Μπαλαούρας υποστηρίζοντας ότι «είναι άλλο θέμα» το ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει ζητήσει συγγνώμη.

Την Παρασκευή, οι δικαστές απέρριψαν ομόφωνα με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, το αίτημα του Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας θεωρώντας πως παραμένει αμετανόητος μετά από τόσα χρόνια φυλακή για τις στυγερές δολοφονίες της 17Ν και ακόμα και σήμερα επικίνδυνος να κάνει πάλι τα ίδια. Το σκεπτικό των δικαστών στηρίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα που προκύπτουν από τη στάση του μέλους της 17Ν τις δηλώσεις του, τη συμπεριφορά του και τις πράξεις του, τα οποία παρατίθενται μεταξύ των άλλων στο βούλευμα και αξιολογούνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!