Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μπακογιάννη: Το «ολιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης δεν έχει ίχνος αναπτυξιακής λογικής και προγραμματισμού
[Lifo]: Μπακογιάννη: Το «ολιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης δεν έχει ίχνος αναπτυξιακής λογικής και προγραμματισμού

[Lifo]: Μπακογιάννη: Το «ολιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης δεν έχει ίχνος αναπτυξιακής λογικής και προγραμματισμού

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή το «ολιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης για την ανάπτυξη μετά το μνημόνιο, που είδε το φως της δημοσιότητας.

«Η κυβέρνηση κατάφερε για ακόμη μια φορά να κακοποιήσει και τον όρο “ανάπτυξη” και τον όρο “πρόγραμμα”. Μας παρουσίασε ένα σχέδιο που δεν έχει ίχνος αναπτυξιακής λογικής και προγραμματισμού», τονίζει στην ανακοίνωσή της η κ. Μπακογιάννη και προσθέτει:

«Αν χρειάστηκε τρία χρόνια για να το καταρτίσει, το μόνο που πέτυχε είναι να αποδείξει περίτρανα ότι η περίφημη διαβούλευση ήταν απλά άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει όραμα και ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική, την οποία θα υλοποιήσει αύριο από θέση ευθύνης. Για να βγάλουμε την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση, τη διαβεβαιώνουμε για ένα πράγμα: δεν θα προλάβει να εφαρμόσει τίποτε από το δήθεν σχέδιο που παρουσίασε στον ελληνικό λαό», καταλήγει η βουλευτής της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας το πρόγραμμα 106 σελίδων της κυβέρνησης, υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το µέλλον», για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Χαρακτηρίζεται ωστόσο περισσότερο ως «ευχολόγιο» της κυβέρνησης, παρά ως μια ολοκληρωμένη στρατηγική, όπως επισημαίνει η Καθημερινή, καθώς το μεγαλύτερο βάρος του σχεδίου πέφτει στο παρελθόν και σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ενώ οι τομείς για τους οποίους δίνονται συγκεκριμένα στοιχεία για τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν στο μέλλον είναι μικρής έκτασης και η ποσοτικοποίηση των στόχων είναι ελάχιστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!