Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: H Mozilla αποσύρει τις διαφημίσεις της από το Facebook
[Lifo]: H Mozilla αποσύρει τις διαφημίσεις της από το Facebook

[Lifo]: H Mozilla αποσύρει τις διαφημίσεις της από το Facebook

Η Mozilla ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις διαφημίσεις της στο Facebook λόγω του σκανδάλου της Cambridge Analytica.

Η Mozilla σταματάει προσωρινά κάθε της διαφήμιση στο Facebook λέγοντας ότι οι τρέχουσες ρυθμίσεις απορρήτου παραμένουν επικίνδυνες στο κοινωνικό δίκτυο και γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει νέο έλεγχο στα δικαιώματα χρήσης του Facebook, μετά το τελευταίο σκάνδαλο διαχείρισης δεδομένων των χρηστών.

Όπως αναφέρει στο blog της «Αυτή η είδηση μας έκανε να εξετάσουμε προσεκτικά τις τρέχουσες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook, δεδομένου ότι υποστηρίζουμε την πλατφόρμα με τα διαφημιστικά μας δολάρια. Ενώ πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να μάθουμε, διαπιστώσαμε ότι οι τρέχουσες ρυθμίσεις προεπιλογής τους αφήνουν ανοιχτή την πρόσβαση σε πολλά δεδομένα – ειδικά όσον αφορά τις ρυθμίσεις για εφαρμογές τρίτων».

Ενώ γνωρίζει ότι ήδη τρέχει ένα μεγάλο αίτημα υπογραφών που καλεί το Facebook να κλειδώσει τις ρυθμίσεις των δικαιωμάτων χρήσης των εφαρμογών για να διασφαλίσει ότι το απόρρητο των χρηστών προστατεύεται από προεπιλογή, η Mozilla τονίσει ότι οι τρέχουσες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις «αφήνουν πολλά ερωτήματα και πολλά δεδομένα που φεύγουν από την πλατφόρμα του».

«Τα τρέχοντα δικαιώματα χρήσης του Facebook αφήνουν τα δισεκατομμύρια των χρηστών τους ευάλωτα χωρίς να το γνωρίζουν», αναφέρει η Mozilla. «Αν παίζετε παιχνίδια, διαβάζετε νέα ή λαμβάνετε κουίζ στο Facebook, πιθανώς κάνετε αυτές τις δραστηριότητες μέσω εφαρμογών τρίτων και όχι μέσω του ίδιου του Facebook.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!