Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Το «Μουσείο των Hangovers» άνοιξε τις πύλες του στο Ζάγκρεμπ
[Lifo]: Το «Μουσείο των Hangovers» άνοιξε τις πύλες του στο Ζάγκρεμπ

[Lifo]: Το «Μουσείο των Hangovers» άνοιξε τις πύλες του στο Ζάγκρεμπ

Ένα μουσείο αφιερωμένο στα hangovers ίδρυσε ένας φοιτητής στην Κροατία

Ένα νέο παράδοξο μουσείο , αφιερωμένο στα hangoners , δημιούργησε ένας φοιτητής στο Ζάγκρεμπ και υποδέχεται ήδη τους πρώτους ενθουσιώδεις επισκέπτες του.

«Όπως κάθε καλή ιστορία, αυτή ξεκίνησε με μία αξιομνημόνευτη έξοδο», αναφέρει το CNN σε αφιέρωμά του στο νέο μουσείο της πρωτεύουσας της Κροατίας. Ο Rino Dubokovic, φοιτητής στο πανεπιστήμιο της πόλης, είχε βγει με την παρέα του και μιλούσαν για αστεία περιστατικά από τα hangovers τους. Τότε συνέλαβε την ιδέα «για κάποιου είδους συλλογή με αντικείμενα από αυτές τις μεθυσμένες ιστορίες, τα οποία θα παρουσιάζονται μαζί με αφηγήσεις». Έξι μήνες μετά, το κτίριο δίπλα στο κατάστημα όπου η παρέα μιλούσε για τα hangovers της, δημιουργήθηκε το Μουσείο των Hangovers.

Ανάμεσα στα εκθέματα οι επισκέπτες θα δουν αντικείμενα που βρέθηκαν αναπάντεχα στο σπίτι ανθρώπων που το προηγούμενο βράδυ μέθυσαν, ένα δωμάτιο που μπορούν ελέγξουν τα αντανακλαστικά τους φορώντας «γυαλιά μπύρας», και μία διαδραστική εγκατάσταση όπου αφηγούνται τις καλύτερες και χειρότερες εμπειρίες τους από hangovers. Στο πωλητήριο βρίσκει κανείς ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που λέγεται “drunkopoly” και άλλα παιχνίδια, διάσημα στα μπαρ και στις παμπ, όπως τα βελάκια.

Ο ιδρυτής του μουσείου, με καταγωγή από το νησί Χβαρ, που σπουδάζει επιστήμη των υπολογιστών, αναφέρει πως το μουσείο δεν αποσκοπεί στο να αποθεώσει την υπερβολική μέθη, αλλά αποτελεί τη φυσική αναπαράσταση των διαλόγων που είχε με τους φίλους του, ενώ όλοι μιλάνε για όσα έζησαν και έρχονται κοντά καθώς αφηγούνται τα πράγματα που έκαναν στο παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!