Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Μοσκοβισί: Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε
[Lifo]: Μοσκοβισί: Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε

[Lifo]: Μοσκοβισί: Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας έως τις 5 Δεκεμβρίου

Δεν απέκλεισε ένα τέταρτο μνημόνιο ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Αθήνα.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο και τέταρτου μνημονίου, ο Μοσκοβισί δήλωσε πως «δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο ενός 4ου προγράμματος. Είμαστε στο 3ο και είναι ήδη πάρα πολύ. Θέλουμε να τελειώσει το πρόγραμμα για να βγούμε από αυτό. Δεν μπορώ να αποκλείσω το 4ο πρόγραμμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που θέλουμε».

Ο Μοσκοβισί απέφυγε να πάρει θέση για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ σχετικά με επιπλέον μέτρα. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανησυχίες της Γερμανίας, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξουν συζητήσεις για το ελληνικό θέμα και μετά τις 5 Δεκεμβρίου.

Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και τη λήξη του προγράμματος, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, δήλωσε για τα πλεονάσματα πως «ο χάρτης της πορείας τώρα είναι το μνημόνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!