Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Mνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: H Σπιναλόγκα στην τελική ευθεία για τον κατάλογο της UNESCO
[Lifo]: Mνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: H Σπιναλόγκα στην τελική ευθεία για τον κατάλογο της UNESCO

[Lifo]: Mνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: H Σπιναλόγκα στην τελική ευθεία για τον κατάλογο της UNESCO

Εκπρόσωπος της UNESCO επισκέφθηκε τη Σπιναλόγκα καθώς η ένταξη του νησιού στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς μπαίνει στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία έχει μπει η ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο με τα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO , αίτημα που κατατέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην περιοχή εκπρόσωπος της Unesco, για επί τόπου αυτοψία.

«Για μερικές ημέρες η εκπρόσωπος της UNESCO, αρχιτέκτονας και μέλος της ICOMOS Ιταλίας, Τeresa Colletta, βρέθηκε στην περιοχή για την αυτοψία σε ό,τι αφορά στοιχεία του φακέλου που καταθέσαμε, έκανε συναντήσεις και μας έκανε κάποιες προφορικές παρατηρήσεις» είπε ο κ. Ζερβός ο οποίος εξήγησε ότι έως τις αρχές Νοεμβρίου υπολογίζεται ότι θα φτάσουν οι παρατηρήσεις αυτές και γραπτώς, έως το τέλος Φεβρουαρίου 2020 θα πρέπει να έχει υποβληθεί ο συμπληρωματικός φάκελος, ενώ το αίτημα θα τεθεί προς ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Ιούνιο του 2020 στην Κίνα.

«Το ζήτημα πλέον είναι εθνικό και όχι τοπικό. Ξεπερνάει τα όρια του Αγίου Νικολάου, του Λασιθίου και της Κρήτης, καθώς την προώθηση του θέματος έχει πλέον το Υπουργείο, ενώ επιπλέον αυτοί που ψηφίζουν είναι πρέσβεις της UNESCO στις χώρες- μέλη της. Άλλωστε μιλάμε για μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και για μια διαδικασία που αναδεικνύει την ίδια τη χώρα» σημείωσε ο κ. Ζερβός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!