Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μητσοτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην Κυπριακή ΑΟΖ
[Lifo]: Μητσοτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην Κυπριακή ΑΟΖ

[Lifo]: Μητσοτάκης: Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας δε δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός

Ότι οι προκλήσεις της Άγκυρας , δεν δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram, ενόψει της τριμερούς συνάντησης Αιγύπτου-Ελλάδας-Κύπρου την Τρίτη στο Κάιρο, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο συνοδεύοντας αυτές τις προκλητικές ενέργειες με μία ακραία και αντιπαραγωγική ρητορική. «Οι πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στο οικόπεδο 7 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν την τελευταία και πιο προκλητική τουρκική κίνηση», προσθέτει. Μάλιστα, δηλώνει πως «τουρκικές προκλήσεις -όπως αυτές που εξελίσσονται στην Κύπρο- σαφέστατα δεν δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για τη θετική επανεκκίνηση που η Ελλάδα επιθυμεί και επιδιώκει».

Για την τριμερή συνάντηση Αιγύπτου-Ελλάδας-Κύπρου, αύριο στο Κάιρο, ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για έναν «ισχυρό θεσμό πολυθεματικής και διευρυνόμενης περιφερειακής συνεργασίας, ο οποίος είναι ανοιχτός σε όλα τα κράτη της περιοχής που έχουν ως βάση της εξωτερικής τους πολιτικής και των σχέσεών τους με τους γείτονές τους, τον σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο και την εφαρμογή, στην πράξη, της αρχής της καλής γειτονίας».

Όσον αφορά τη σημαντικότατη αύξηση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας μέσω Τουρκίας, τονίζει ότι η Ελλάδα εντείνει την επιτήρηση στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορά της, ζητώντας και από την Τουρκία να εντείνει τις δικές της προσπάθειες και να αυξήσει την επιτήρηση της ακτογραμμής της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!