Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Ο Μητσοτάκης συνέχισε με Πιερρακάκη την αξιολόγηση των υπουργών
[Lifo]: Ο Μητσοτάκης συνέχισε με Πιερρακάκη την αξιολόγηση των υπουργών

[Lifo]: Ο Μητσοτάκης συνέχισε με Πιερρακάκη την αξιολόγηση των υπουργών

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πιερρακάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των υπουργών.

Στη συνάντηση, έγινε απολογισμός του έργου του υπουργείου τους πρώτους έξι μήνες της κυβέρνησης, ενώ τέθηκαν οι στόχοι και για το επόμενο εξάμηνο. Ο κ. Μητσοτάκης, υποδεχόμενος την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σημείωσε ότι αυτό δημιουργήθηκε προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κράτος σύγχρονο, λειτουργικό, το οποίο δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

«Με χαρά διαπιστώνω ότι υλοποιείτε με επιτυχία τον προγραμματισμό τον οποίο είχαμε σχεδιάσει και νομίζω ότι σε σύντομο σχετικό διάστημα ένα καινούργιο Υπουργείο με πολύ άξια στελέχη, με ένα μείγμα πολιτικών και τεχνοκρατών, έχει ήδη πετύχει πολλά. Αλλά είμαι βέβαιος ότι θα πετύχετε και πολλά περισσότερα», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Στην ανασκόπηση των δράσεων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έγινε μεταξύ άλλων αναφορά στην πλήρη λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού 112 και στα βήματα που έγιναν για τη διασύνδεση μητρώων, για την απαλλαγή προσκόμισης ληξιαρχικών πράξεων, όπως γέννησης, γάμου, συμφώνου συμβίωσης, διαζυγίου και θανάτου, στην εφορία.

Παρουσιάστηκε η πρώτη εκδοχή της διαδικτυακής πύλης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασε στον πρωθυπουργό την πρώτη εκδοχή της διαδικτυακής πύλης gov.gr, όπου θα βρίσκονται κωδικοποιημένες όλες οι βασικές υπηρεσίες του δημοσίου, στις οποίες θα έχει πρόσβαση ο πολίτης με ένα κλικ.

Η διαδικτυακή πύλη θα συγκεντρώνει περίπου 1.000 υπηρεσίες, θα είναι διαθέσιμη στους πολίτες μέσα στην άνοιξη και θα αποτελεί τον κεντρικό κατάλογο δημόσιων δεδομένων των φορέων της ελληνικής κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!