Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μητσοτάκης: Πολιτική αλλαγή για να τελειώσει η λιτότητα – Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει περίπου 100 δισ. ευρώ
[Lifo]: Μητσοτάκης: Πολιτική αλλαγή για να τελειώσει η λιτότητα – Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει περίπου 100 δισ. ευρώ

[Lifo]: Μητσοτάκης: Πολιτική αλλαγή για να τελειώσει η λιτότητα – Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει περίπου 100 δισ. ευρώ

«Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της λιτότητας και να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας ως ενός αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι για πολλά χρόνια οι μεταρρυθμίσεις παρουσιάζονταν στους Έλληνες πολίτες ως αναγκαίο κακό και πως δεν αποτελεί έκπληξη ότι για την πλειονότητα των Ελλήνων, η λέξη «μεταρρύθμιση» συνδέεται με αύξηση φόρων και περικοπές συντάξεων. «Αλλά οι μεταρρυθμίσεις και η λιτότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα και η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μου είναι να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να αναλάβω την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας, που θα εφαρμοστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνειδητά υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και πρόσθεσε αχρείαστο βαρος στην πραγματική οικονομία, προκειμένου να αφήσει άθικτο το δημόσιο. «Αυτή ήταν μια καταστροφική επιλογή, που δέχθηκαν δυστυχώς και οι πιστωτές μας, χωρίς να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο που θα είχε στην πραγματική οικονομία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή», επισήμανε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!