Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Μητσοτάκης για Τουρκία: Εθνική ενότητα, όχι ανεύθυνη δραματοποίηση
[Lifo]: Μητσοτάκης για Τουρκία: Εθνική ενότητα, όχι ανεύθυνη δραματοποίηση

[Lifo]: Μητσοτάκης για Τουρκία: Εθνική ενότητα, όχι ανεύθυνη δραματοποίηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα υπέρ της εθνικής ενότητας απέναντι στην Τουρκία, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για «ανεύθυνη δραματοποίηση»

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία εφόσον υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο, τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης .

Σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου αναμένεται να παρουσιάσουν τις προτάσεις του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία του για κατάθεση σχετικού αιτήματος, με στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την Άγκυρα ότι εδώ και μήνες δείχνει «απόλυτη περιφρόνηση» στο Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)». «Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα όμως έκανε λόγο για «ανεύθυνη δραματοποίηση» της κατάστασης με την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε η ελληνική κυβέρνηση. «Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!