Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Ο Μητσοτάκης απαντά σε Δεληβοριά και μουσικούς που αντέδρασαν: «Υπήρξε λεκτική παρεξήγηση»
[Lifo]: Ο Μητσοτάκης απαντά σε Δεληβοριά και μουσικούς που αντέδρασαν: «Υπήρξε λεκτική παρεξήγηση»

[Lifo]: Ο Μητσοτάκης απαντά σε Δεληβοριά και μουσικούς που αντέδρασαν: «Υπήρξε λεκτική παρεξήγηση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να δώσει διευκρινίσεις μετά το θέμα που προέκυψε με τον Φοίβο Δεληβοριά και τους μουσικούς

Επιστολή στο σωματείο δημιουργών ΑΣΜΑ 450+ και τον Φοίβο Δεληβοριά έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από την αντίδραση των καλλιτεχνών σχετικά με τη χθεσινή τους συνάντηση.

Νωρίτερα οι δημιουργοί αλλά και ο Φοίβος Δεληβορίας είχαν διαμαρτυρηθεί για χρήση της εικόνας τους αλλά και τη γενικότερη αξιοποίηση της συνάντησης σε κομματικό βίντεο.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτό που ξέσπασε οφείλεται σε λεκτική παρεξήγηση, η οποία προκάλεσε την αντίδραση των τραγουδοποιών για τη διαχείριση της συνάντησής τους με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, έπειτα από την κακή διαχείριση που είχε γίνει από την ΑΕΠΙ και το σκάνδαλο του 2017.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της ΝΔ επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Η επιστολή

Στην επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως όταν έκανε έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική για συμβολικό τίμημα στους δημιουργούς, το οποίο και παρεξήγησαν, το ονόμασε συμβολικό σε σχέση με τα έσοδα που αποκομίζουν αξιοποιώντας το πνευματικό τους έργο, δηλαδή συμβολικό σε σχέση με το τζίρο των επιχειρηματιών.

Στην επιστολή του, ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι στόχος του είναι να στηρίξει το ελληνικό τραγούδι και κυρίως τους λιγότερο γνωστούς δημιουργούς που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά τους δικαιώματα και όχι από ζωντανές εμφανίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!