Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Μυστηριώδης πίνακας ίσως είναι πορτραίτο του Μακιαβέλι φιλοτεχνημένο από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι
[Lifo]: Μυστηριώδης πίνακας ίσως είναι πορτραίτο του Μακιαβέλι φιλοτεχνημένο από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

[Lifo]: Μυστηριώδης πίνακας ίσως είναι πορτραίτο του Μακιαβέλι φιλοτεχνημένο από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ένας πίνακας που βρέθηκε σε γαλλικό πύργο απεικονίζει έναν άνδρα που μοιάζει με τον Μακιαβέλι και ίσως είναι έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ένας μυστηριώδης πίνακας που βρέθηκε σε πύργο στην Γαλλία, ίσως είναι πορτραίτο του Μακιαβέλι φιλοτεχνημένο από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι .

Ειδικότερα, ένας ανυπόγραφος πίνακας, ξεχασμένος πολλά χρόνια μέσα σε έναν γαλλικό πύργο, που απεικονίζει έναν άνδρα που μοιάζει με τον Ιταλό φιλόσοφο Μακιαβέλι θα υποβληθεί σε πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί αν πράγματι είναι έργο του ντα Βίντσι.

Ο πίνακας βρέθηκε την άνοιξη μέσα στις αποθήκες του πύργου του Βαλανσέ, στην κεντρική Γαλλία. Η ζωγραφική σε ξύλο διαστάσεων 55 επί 42 εκατοστών απεικονίζει έναν άνδρα η ταυτότητα του οποίου είναι άγνωστη, με γενειάδα, φαλακρό, απροσδιόριστης ηλικίας, ντυμένο στα μαύρα, με μυστηριώδες βλέμμα. Σύμφωνα με τα αρχεία του πύργου, πρόκειται για πορτραίτο του Ιταλού Νικολό Μακιαβέλι, στοχαστή της Αναγέννησης, το οποίο φιλοτέχνησε ο συμπατριώτης του Λεονάρντο ντα Βίντσι. «Ζήτησα από τον θυρωρό να συσκευάσει και βάλει στο τραίνο ένα κιβώτιο που περιέχει έναν πίνακα (Μακιαβέλι από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι)», αναφέρει το σημείωμα που έγραψε ο διαχειριστής του πύργου το 1874.

Αλλά «δεν σημαίνει ότι επειδή το λένε τα αρχεία, είναι και αλήθεια», επισημαίνει η Αν Ζεραρντό, διευθύντρια των αρχείων του νομού Εντρ, η οποία πραγματοποιεί τον τελευταίο και πλέον χρόνο μεγάλη ερευνητική δουλειά για το θέμα αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!