Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: O Μισέλ Μπαρνιέ «δεν αισιοδοξεί» για την αποφυγή του Brexit χωρίς συμφωνία
[Lifo]: O Μισέλ Μπαρνιέ «δεν αισιοδοξεί» για την αποφυγή του Brexit χωρίς συμφωνία

[Lifo]: O Μισέλ Μπαρνιέ «δεν αισιοδοξεί» για την αποφυγή του Brexit χωρίς συμφωνία

Ότι «δεν αισιοδοξεί» για την αποφυγή του άτακτου Brexit ανέφερε σε άρθρο του ο Μισέλ Μπαρνιέ

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit , Μισέλ Μπαρνιέ , τονίζει ότι «δεν αισιοδοξεί» όσον αφορά τις πιθανότητες αποφυγής ενός Brexit χωρίς συμφωνία .

Οι Βρυξέλλες δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν απαίτηση του Λονδίνου σύμφωνα με την οποία, ο μηχανισμός ασφαλείας για την αποφυγή του κινδύνου δημιουργίας «σκληρών» συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας, το λεγόμενο backstop, θα αφαιρεθεί εντελώς από τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας The Sunday Telegraph που κυκλοφορεί, ο Μπαρνιέ εξηγεί ότι το λεγόμενο backstop πρέπει να παραμείνει στη συμφωνία, τόσο για να προασπιστεί η ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς της ΕΕ όσο ταυτόχρονα και για να εξασφαλιστεί ότι τα σύνορα στο νησί της Ιρλανδίας θα παραμείνουν ανοικτά.

«Δεν είμαι αισιόδοξος για την αποφυγή του σεναρίου no-deal, όμως οφείλουμε, όλοι μας, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα», υπογραμμίζει ο Μπαρνιέ στο άρθρο του, απόσπασμα του οποίου βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης Τέλεγκραφ. «Το backstop είναι η μέγιστη ευελιξία που μπορεί να προσφέρει η ΕΕ σ’ ένα Κράτος-μη μέλος», συμπληρώνει ο Γάλλος.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει εξαγγείλει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ, με ή χωρίς συμφωνία, την 31η Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!