Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Το μήνυμα του ΔΟΜ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας και της τρανσοφοβίας
[Lifo]: Το μήνυμα του ΔΟΜ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας και της τρανσοφοβίας

[Lifo]: Το μήνυμα του ΔΟΜ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας και της τρανσοφοβίας

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την προστασία και την κάλυψη των αναγκών των εσωτερικά εκτοπισμένων που ανήκουν στην LGBTI κοινότητα, απευθύνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της ομοφοβίας και της τρανσοφοβίας.

Το 2018 σηματοδοτεί την 20η επέτειο από τη θέσπιση των θεμελιωδών αρχών για τους εσωτερικά εκτοπισμένους. Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, σε έναν κόσμο, όπου το 1/3 των χωρών ποινικοποιεί τις συναινετικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, η αποκάλυψη της ταυτότητας φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη.

Για τους εσωτερικά εκτοπισμένους μάλιστα, που αποτελούν μέλη της LGBTI κοινότητας (λεσβίες, γκέι, bi – sexual, τρανς, intersex), μια τέτοια απόφαση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

«Η κατάφωρη αδικία που αντιμετωπίζει η LGBTI κοινότητα εν καιρώ ειρήνης, όχι μόνο δεν εξαφανίζεται σε περιόδους κρίσης, αλλά αντιθέτως πολλαπλασιάζεται.

Τα μέλη της LGBTI κοινότητας αντιμετωπίζουν ποικίλες προκλήσεις και κινδύνους, όπως μεροληψία, προκατάληψη, βία, δυσκολία πρόσβασης σε ανθρωπιστική βοήθεια και μηχανισμούς προστασίας» επισημαίνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Στη συνέχεια, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «ο ΔΟΜ από την πλευρά του εξασφαλίζει ότι όλες οι δράσεις του δεν εμπεριέχουν καμία διάκριση, ενώ το σύνολο του προσωπικού εφαρμόζει ανθρωπιστικά προγράμματα που λαμβάνουν υπόψιν τις ιδιαίτερες ανάγκες της LGBTI κοινότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!