Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: H Microsoft θέλει κι αυτή να κάνει τα ρομπότ της «πιο ανθρώπινα»
[Lifo]: H Microsoft θέλει κι αυτή να κάνει τα ρομπότ της «πιο ανθρώπινα»

[Lifo]: H Microsoft θέλει κι αυτή να κάνει τα ρομπότ της «πιο ανθρώπινα»

Η Microsoft απέκτησε την Semantic Machines, μια startup τεχνητής νοημοσύνης, σε μια προσπάθεια να κάνει την ψηφιακή βοηθό της Cortana να ανταποκρίνεται περισσότερο σαν άνθρωπος.

Η Semantic Machines ιδρύθηκε το 2014 και χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση για να κάνει τα σύγχρονα bots να ανταποκρίνονται με πιο φυσικό τρόπο στις ερωτήσεις που τους κάνουν οι χρήστες. Την πορεία της Semantic Machines καθοδηγούν ο καθηγητής του Berkeley, Dan Klein και ο πρώην επικεφαλής της Apple στον τομέα ομιλίας, Larry Gillick, και οι δύο τους πρωτοπόροι στην ομιλία της Τεχνητής Νοημοσύνης, βοήθησαν στην αναγνώριση ομιλίας για την προσωπικό βοηθό της Apple, Siri.

Το ποσό που διέθεσε η Microsoft για την εξαγορά της Semantic Machines παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, δείχνει όμως την πρόθεση του τεχνολογικού γίγαντα να επενδύσει στην περαιτέρω εξέλιξη της ψηφιακής βοηθού Cortana καθώς και στο Azure Bot Service της εταιρείας, μια υπηρεσία της η οποία χρησιμοποιείται από 300.000 προγραμματιστές. Η Microsoft έχει ήδη χρησιμοποιήσει μια ανθρώπινη φωνή για την Cortana, αλλά με την εξαγορά της Semantic Machines, ελπίζει να δημιουργήσει και ένα επιπλέον κέντρο αριστείας στο Berkeley, ώστε να ωθήσει και άλλο τα όρια του τι είναι δυνατό στις γλωσσικές διεπαφές της σύγχρονης Τεχνητής Νοημοσύνης.

Απ’ ότι φαίνεται η Microsoft μπαίνει και αυτή με την σειρά της στην κούρσα των μεγάλων παικτών της τεχνολογίας οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τους προσωπικούς τους βοηθούς πιο ανθρώπινους και να ενσωματώσουν όσο περισσότερη τεχνητή ευφυία στις έξυπνες συσκευές του μέλλοντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!