Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μια 11χρονη ασθενής σχεδίαζε την κηδεία της όταν ένα τηλεφώνημα της έσωσε τη ζωή
[Lifo]: Μια 11χρονη ασθενής σχεδίαζε την κηδεία της όταν ένα τηλεφώνημα της έσωσε τη ζωή

[Lifo]: Μια 11χρονη ασθενής σχεδίαζε την κηδεία της όταν ένα τηλεφώνημα της έσωσε τη ζωή

Η 11χρονη Λίλι Κένταλ ήταν βαριά άρρωστη και σχεδίαζε την κηδεία της, όταν ένα τηλεφώνημα της έσωσε την ζωή

Το 2008, η Λίλι Κένταλ από την Ουαλία γεννήθηκε με σοβαρά καρδιακά προβλήματα.

Το μωρό μπήκε αμέσως στη μηχανική υποστήριξη, με τους γιατρούς να συμβουλεύουν τους γονείς της να δώσουν την συγκατάθεσή τους για να «τραβήξουν την πρίζα» από τα συστήματα υποστήριξης ζωής. Ωστόσο οι γονείς της επέμειναν. Η Λίλι πέρασε τρεις μήνες στο νοσοκομείο πριν την πάρουν για πρώτη φορά στο σπίτι της οικογένειας.

Παρά τα προβλήματα, το κορίτσι μεγάλωνε αλλά, στα 9 της, η υγεία της επιδεινώθηκε απότομα και μπήκε σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων. «Το να περιμένεις για το τηλεφώνημα είναι σα να ζεις στο χείλος του γκρεμού», δήλωσε η μητέρα της, Κάθριν, που μαζί με τον σύζυγό της έχουν άλλα πέντε ακόμα παιδιά. Οι υποχρεώσεις ήταν αμέτρητες και όπως χαρακτηριστικά λέει: «όταν έβρισκα δύο λεπτά για τον εαυτό μου, συνήθως ξέσπαγα σε λυγμούς».

Στα 11 της χρόνια, χωρίς μεταμόσχευση καρδιάς η Λίλι ήταν καταδικασμένη να πεθάνει σύντομα. Άλλωστε η λίστα αναμονής ήταν μακρά (περίμεναν 15 άτομα) και οι δωρεές οργάνων παιδιών είναι ελάχιστες. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μέγεθος των οργάνων προς δωρεά είναι κρίσιμο για την επιτυχία της μεταμόσχευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!