Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μετρό Αθήνας: Αν γίνει κάτι έκτακτο δεν υπάρχουν σφυριά για τα παράθυρα -Τι απαντούν από τη ΣΤΑΣΥ
[Lifo]: Μετρό Αθήνας: Αν γίνει κάτι έκτακτο δεν υπάρχουν σφυριά για τα παράθυρα -Τι απαντούν από τη ΣΤΑΣΥ

[Lifo]: Μετρό Αθήνας: Αν γίνει κάτι έκτακτο δεν υπάρχουν σφυριά για τα παράθυρα -Τι απαντούν από τη ΣΤΑΣΥ

Σε κάθε συρμό του μετρό δίπλα από κάθε παράθυρο υποτίθεται πως πρέπει να υπάρχει ένα μικρό σφυρί, το οποίο χρησιμεύει για να σπάσει το τζάμι σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου.

Και λέμε υποτίθεται γιατί με μια απλή βόλτα μέσα σε ένα συρμό της γραμμής 2, το πρωί της Πέμπτης, διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχε σχεδόν κανένα σφυρί, καθώς κάτω από την οδηγία «Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιείστε το σφυρί για να σπάσετε το παράθυρο κινδύνου», οι θήκες ήταν εντελώς κενές.

Αυτό σημαίνει πως αν συμβεί κάτι έκτακτο, οι επιβάτες δεν θα έχουν τρόπο να σπάσουν το τζάμι, ζήτημα όχι μόνο άκρως σοβαρό και ανησυχητικό αλλά και δυνητικά επικίνδυνο. Ελλείψει σφυριών για να σπάσουν τα τζάμια, όλες τους οι ελπίδες διαφυγής εναπόκεινται λοιπόν στις πόρτες…

Προσπαθώντας να εντοπίσουμε γιατί ενώ οι οδηγίες τονίζουν να χρησιμοποιήσουμε το σφυρί, σφυρί δεν υπάρχει κατευθυνθήκαμε άμεσα στο στο Τμήμα Πληροφοριών και Παραπόνων στο μετρό Συντάγματος.

Η έλλειψη σφυριών οφείλεται στις αλλεπάλληλες κλοπές τους και πρόκειται για μια κατάσταση επαναλαμβανόμενη αλλά και γνωστή στους αρμόδιους. Συγκεκριμένα στην εύλογη απορία γιατί δεν υπάρχουν καθόλου σφυριά και τι θα γίνει αν συμβεί κάτι, μας απάντησαν ορθά κοφτά πως «Κάθε μέρα τα κλέβουν και κάθε μέρα βάζουμε καινούργια».

Στη συνέχεια επιδιώξαμε επικοινωνία με την ΣΤΑ.ΣΥ. σχετικά με το ζήτημα, και κάπως αιφνιδιασμένοι με το ερώτημα μας, οι αρμόδιοι επιβεβαίωσαν στο LIFO.gr πως όντως κλέβονται τα σφυριά από τους συρμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!