Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μεταναστευτικό: Διαμαρτυρία στο ΥΠΕΣ για τις νέες κλειστές δομές στα νησιά
[Lifo]: Μεταναστευτικό: Διαμαρτυρία στο ΥΠΕΣ για τις νέες κλειστές δομές στα νησιά

[Lifo]: Μεταναστευτικό: Διαμαρτυρία στο ΥΠΕΣ για τις νέες κλειστές δομές στα νησιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της δημιουργίας νέων κλειστών κέντρων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, κάνουν σήμερα το πρωί οι νησιώτες, κατά της δημιουργίας των νέων κλειστών κέντρων που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού .

Οι αντιδράσεις των νησιωτών κλιμακώνονται, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει εκτάσεις σε πέντε νησιά , προκειμένου να κατασκευαστούν κλειστά κέντρα για πρόσφυγες και μετανάστες. Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους Βορειοαιγαιοπελαγίτες να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10:00, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Β. Σοφίας.

Ήδη, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ψήφισμα, έχει απαιτήσει την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση επιτάσσει εκτάσεις για τα κλειστά κέντρα. Μέχρι να γίνει αυτό, η Περιφέρεια έχει διακόψει κάθε διάλογο με κυβερνητικά στελέχη .

Παράλληλα, με τη διαμαρτυρία, ζητούν: την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου και τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, να μην δημιουργηθεί καμία νέα δομή και να κλείσουν οι υπάρχουσες, να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ και να ληφθούν μέτρα στήριξης για τα νησιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!