Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Μετά το Telegram, η Ρωσία κυνηγάει το Facebook
[Lifo]: Μετά το Telegram, η Ρωσία κυνηγάει το Facebook

[Lifo]: Μετά το Telegram, η Ρωσία κυνηγάει το Facebook

H ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor δήλωσε χθες ότι σκοπεύει να ελέγξει εάν το Facebook είναι σύμφωνο με τη ρωσική νομοθεσία.

Η ρυθμιστική αρχή είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι θα μπλοκάρει το Facebook το επόμενο έτος, εκτός αν το κοινωνικό δίκτυο κατάφερνε να συμμορφωθεί με ένα νόμο, ο οποίος απαιτεί ιστοσελίδες που αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα των Ρώσων πολιτών να το κάνουν σε ρωσικούς servers.

H ίδια αρχή, αφού μπλόκαρε εκατομμύρια λογαριασμούς και διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη του αποκλεισμού της εφαρμογής ηλεκτρονικών μηνυμάτων Telegram, ετοιμάζεται τώρα για μια ακόμη επίθεση εναντίον ενός άλλου κοινωνικού δικτύου, του Facebook.

«Στο εγγύς μέλλον, η Roskomnadzor σχεδιάζει μια σειρά εποπτικών δραστηριοτήτων με στόχο την ανάλυση των δραστηριοτήτων της διοίκησης του Facebook όσον αφορά την επεξεργασία των προσωπικών πληροφοριών των Ρώσων χρηστών, τους όρους παροχής υπηρεσιών προς τους χρήστες και το περιεχόμενο της ισχύουσας νομοθεσίας», δήλωσε σε ανακοίνωσή του χτες προς το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Θα ελέγξουμε την εταιρεία μέχρι το τέλος του 2018 γιατί υπάρχουν πολλά κριτήρια τα οποία πρέπει να τηρηθούν: η θέση της βάσης δεδομένων των Ρώσων πολιτών στην επικράτεια της Ρωσίας, η κατάργηση κάθε παράνομου περιεχομένου και η συμμόρφωση με άλλους νόμους. Η εταιρεία δεν το έχει κάνει, μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα εάν δεν εκπληρωθούν αυτά τα κριτήρια ή τουλάχιστον, ορισμένα από αυτά, η ρωσική κυβέρνηση θα προχωρήσει στο μπλοκάρισμα της υπηρεσίας χωρίς άλλη ειδοποίηση», δήλωσε ο επικεφαλής της Roskomnadzor Αλεξάντερ Ζάροφ στην εφημερίδα Izvestia.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!